سه شنبه , ۳۰ مرداد ۱۳۹۷
خانه / سلامت / بهداشت جسم / گلابی تمساح
گلابی تمساح

گلابی تمساح

گلابی تمساح آووکادو(Avocado) میوه بومی آمریکای مرکزی، ایالتی در مکزیک است. به خاطر رنگ و شکل پوستش؛ «گلابي تمساح» ناميده مي ‏شود. در منابع مختلف آووکادو را بعضی جزو سبزیجات و بعضی دیگر آن را جزو میوه ها دسته بندی نموده اند. در آب و هوای گرم می‌روید. با وجود ظاهر کوچکش، خواص فراوانی دارد. ارتفاع درختش تا ۲۰متر هم می‌رسد. رشد خیلی سریعی دارد. طول برگ هایش ۱۲ الی ۲۵سانتی متر است. گل های آن نامشخص(ناپیدا) و به رنگ زرد مایل به سبز و به عرض ۵ تا ۱۰میلی‌متر است. میوه اش بر روی درختانی همیشه سبز، با پوست سبز به بازار می آورند که بعد از درو رسیده می شود و به شکل کروی، گلابی شکل یا تخم مرغی شکل و ارزشمند از نظر تجاري است. میوهٔ گلابی شکل آن از نظر گیاه‌شناسی یک سته یا شفت است که ۷ تا ۱۰سانتی‌متر طول دارد. ۴۰۰نوع مختلف دارد که بعضی از آن ها درای پوست صاف و سبز رنگ بوده ولی پوست برخی از آن ها سیاه و خشن است. برگ هایش درخت ضخیم و سبز و گل هایش آن کوچک و سبز رنگ است. میوه‌اش پوستی سخت به رنگ سبز تیره و یا سیاه و به شکل گلابی با هسته‌ای درشت است. میوهٔ گلابی شکل آن از نظر گیاه‌شناسی یک سته یا شفت است که ۷ تا ۱۰ سانتی‌متر طول دارد و ۲ تا ۳سال طول می کشد تا میوه بدهد. این میوه دارای روغنی غلیظ و سفت و به رنگ زرد مایل به سبز بوده که درای بو و طعمی مطبوع است. هسته‌ی درشت آن دارای ۲درصد روغن است. این روغن غلیظ، سفت و به رنگ زرد مایل به سبز بوده که درای بو و طعمی مطبوع است. این میوه دارای گوشت فراوان، لطیف، نرم و طعمی مطبوع که شبیه به کره و مزه اش شبیه به مزه گوشت مرغ که این روزها علاقه‌مندان بسیاری پیدا کرده است. این میوه پر خاصیت، برای درمان بیماری های؛ قلب، چشم‌، دیابت و کنترل قند خون، از دست دادن وزن و کاهش سطح قند خون، سلامت پوست و مو، زیبایی و جوانی پوست، حفظ لطافت و شادابی مو و برطرف کرده چین و چروک های صورت و جلوگیری از پیدایش آن، بیماری خانم‌های باردار، درمان تورم دستگاه گوارش، تسکین درد معده و … کاربرد دارد. در پیشگیری از درد مفاصل و بیماری های استخوان نیز موثر است. مصرف دانه آووکادو سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. این میوه به دلیل نداشتن نشاسته، قند خون را در طول روز متعادل نگه می‌دارد بنابراین افراد دیابتی و افراد دچار هیپوگلیسمی(افت قند خون) مناسب است. آووکادو از نظر چربی خیلی غنی می‌باشد در حالی که سایر میوه‌ها و سبزیها اینطور نیستند. هم چنین حاوی مقدار زیادی ویتامین A و ویتامین های گروه B و منبع غنی آنتی اکسیدان هایی مثل ویتامین E و C و لوتئین(رنگ دانه گیاهی) است. درخت آووکادو در در قسمت های گرم آمریکا، برزیل، غرب هندوستان و مناطق گرم و استوایی می‌روید. بومی آمریکای جنوبی و مکزیک است که میوه اش در گونهٔ گیاهان گل‌دار طبقه‌بندی می‌شود. قدیمی‌ترین شواهد یافت شده در استفاده از آووکادو در یک غار واقع در پابلو Coxcatlán مکزیک که به ۱۰۰۰۰سال قبل از میلاد بر می‌گردد. این موضوع نشان می دهد که مایاها و اینکاها از این میوه استفاده می‌کرده‌اند. هم چنین کشت و پرورش این درخت سابقه‌ای طولانی در آسیای مرکزی و جنوب آمریکا دارد. استفاده از آووکادو این روزها علاقه‌مندان بسیاری پیدا کرده است. اگر آووکادو رسیده را که به آسانی باز خواهد شد. می توان دانه آن را به همراه مواد دیگر مانند؛ موز و … در مخلوط کن ریخته و اسموتی درست کرد.

آووکادو در ایران
نهال‌های این گیاه در دهه ۴۰شمسی از اکوادر وارد ایران شد ولی در ابتدا دچار سرما زدگی شد ولی بعد از گذشت چند سال با آب و هوای منطقه مورد کشت مقاومت ایجاد کرده که هر کدام از این درختان در حال حاضر ۵۰۰ تا ۱۵۰۰عدد میوه تولید می‌کنند. ۵۰هکتار باغ های شمال کشور به کشت آووکادو اختصاص دارد و هر ساله ۱۰۰تن میوه تولید می‌کند.

چگونه آووکادو مصرف کنیم؟
آووکادو يک ماده غذايي کامل با چربي و کالري بالا است، لذا افرادي که نمي خواهند وزنشان زياد شود، بايد به ميزان متعادل از آن استفاده کنند. طرز خوردن آووکادو و روش بریدن آن برای خیلی‌ها سوال است که خوش بختانه در ایران هم یافت می‌شود. همیشه آووکادوهای خوش شکل، بدون خراش را انتخاب کنید. برای استفاده فوری آووکادوهایی را بخرید که وقتی آن ها را فشار می ‏دهید کمی نرم باشند. برای این که آووکادوهای سفت برسند، آن ها را برای چند روز، با یک عدد موز در یک پاکت کاغذی قرار دهید. آووکادوها را پس از شستن از وسط ببرید. بعد یک کارد در وسط آن فرو کنید و آن را بچرخانید تا هسته اش خارج شود. می‏ توان با پوست هم سروش کرد و یا از پوست جدا کرده و برای سوپ یا سالاد استفاده کرد و یا با آن یک سس درست کنید. از آن جا که آووکادو یک میوه روغنی است و چربی‏های قابل هضم دارد و می‏توان با آن یک سس سالم به همراه سبزیجات خام درست کرد. برای تهیه سس ابتدا آن را پوست کنده و خرد کنید و نمک و کره به آن اضافه کنید. سپس سس حاصل را روی نان مالید و میل کرد. می‌توان در بسیاری از دستور پخت‌ها از آووکادو به عنوان سبزی استفاده کرد. می‌توان آن را تکه تکه کرد و به سالادتان افزود، یا آن را به سالاد میوه‌ اضافه کرد. وقتی که کودک توانست جامدات بخورد، می توان آن را له کرد و به او داد، یا این که به قطعات کوچکی تقسیمش کرد تا خودش گاز بزند و بخورد! می توان آن را با آبلیمو، گوجه فرنگی، گشنیز، پیاز و نمک پوره کرد و با آن گوآکاموله درست کرد و با چیپس خورد یا در ساندویچ ریخت. حتی می‌توان آووکادو را به صورت گرم هم مصرف کرد، بدین صورت که با روغن و لیمو مخلوط کرد و همراه میگو و پاستا یا با سوپ سرو کرد.

نکته: آووکادو را باید خام مصرف کرد، زیرا پس از پختن مزه تلخی به خود می‌گیرد.

نظراتتان را از طریق بخش دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید

نظرها، انتقادها و … را در بخش دیدگاه‌ مطرح و به ادمین یمنا ارسال فرمایید.

منابع:

  1. یمنا
  2. آووکادو
  3. نبض ما
  4. ویکی‌پدیا
  5. عصر ایران
  6. دکتر سلام
  7. سلامت نیوز
  8. همشهری آنلاین
  9. مجله پزشکی دکتر سلام
  10. آن چه باید درباره آووکادو بدانیم .

باکس شناور "همچنین ببنید"

گسترش زمین

گسترش زمین

قسم به زمين و آن كس كه زمين را گسترانيده است. وَ الْأَرْض، يعني: قسم …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه + پانزده =