خانه / دین شناسی / قرآن / گیاهان قرآنی؛ سیر

گیاهان قرآنی؛ سیر

گیاهان, قرآنی, سیرنام قرآنی: فوم؛ نام فارسی: سیر؛ انگلیسی: Garlic؛ نام علمی: Allium sativum (از تیره سوسن liliaceae)

کلیات گیاه شناسی

سیر گیاهی است علفی و دائمی که ساقه آن تا ارتفاع ۴۰ سانتی متر نیز می رسد. قسمت زیرزمینی آن متورم و مرکب از ۵ تا ۱۲ قطعه و محصور در غشاهای نازک و ظریف به رنگ خاکستری مایل به سفید می باشد. برگ های آن باریک و نواری شکل به رنگ سبز تیره وگل های آن کوچک و صورتی رنگ است که به صورت چتر در انتهای ساقه ظاهر می شود. سیر و پیاز رابطه ایی نزدیک با هم دارند.

ترکیبات شیمیایی

سیر دارای ترکیبات گوگردی میباشد که خاصیت ضدعفونیکننده و میکربکشی به این گیاه می دهد.سیر هم چنین دارای موادی بهنام آلیسین و آلیساتین میباشد که میکربهای حصبه و پاراتیفوئید را از بین می برد.

در ۱۰۰ گرم سیر خام مواد زیر موجود است:

آب ۶۱ گرم
انرژی ۶ کالری
موادنشاسته ای ۲۹ گرم
چربی ۰/۲ میلی گرم
کلسیم ۳۰ میلی گرم
فسفر ۲۰۰ میلی گرم
پتاسیم ۵۳۰ میلی گرم
آهن ۱/۵ میلی گرم
سدیم ۲۰میلی گرم
ویتامین آ ۲۰ واحد
ویتامین ب ۱ ۰/۲۵ میلی گرم
ویتامین ب ۲ ۰/۸ میلی گرم
ویتامین ث ۱۵ میلی گرم

خواص دارویی

سیر از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. اسانس سیر که در اثر تقطیر سیر با بخار آب حاصل میشود، مرکب از مواد سولفوره است و آن مایعی است به رنگ قرمز نارنجی و دارای بویی کمتر از خود سیر و برای تغییر طعم غذا مصرف می شود.
۱٫ سیر ضدعفونیکننده است و خوردن آن مصونیتبدن را در مقابل بیماریها افزایش می دهد .
۲٫ محرک و تقویتکننده بدن است.
۳٫ داروی سرماخوردگی و زکام است.
۴٫ اثر خوبی در معالجه سل دارد.
۵٫ اثر خوبی در تنگی نفس دارد.
۶٫ خوردن مداوم سیر رعشه را از بین میبرد.
۷٫ چون گرم و خشک است، رطوبت معده را از بین می برد و دردهای مفاصل را درمان می کند.
۸٫ زخمهای ریه و درد معده را از بین می برد.
۹٫ سنگهای کلیه را میشکند و خارج می سازد.
۱۰٫ سیر را با زیره بپزید، برای تقویت دندان مفید است.
۱۱٫ مالیدن سیر پخته به دندان، درد دندان را تسکین می دهد.
۱۲٫ برای از بین بردن میخچه کف پا از ضماد سیر استفاده کنید. ضماد سیر از سوزاندن سیر و مخلوط کردن آن با عسل تهیه می شود.
۱۳٫ برای رفع دردهای رماتیمسی و عصبی ضماد سیر بسیار موثر است.
۱۴٫ برای ضدعفونی کردن دستگاه تنفسی به هنگام بیماریهای مربوط به آن، از شربت سیر استفاده کنید، بدین ترتیب که ۱۰۰ گرم سیر را با ۲۰۰ گرم آب و ۲۰۰ گرم شکر یا قند مخلوط نمایید و آن را بجوشانید تا له شود. مقدار مصرف برای این منظور سه قاشق سوپخوری در روز است.
۱۵٫ پاستور پزشک معروف فرانسوی آزمایشهای زیادی روی سیر انجام داد و اثر باکتری کشی سیر را تایید کرد.
۱۶٫ خون را رقیق میکند. ضد انعقاد و لختهشدن خون است.
۱۷٫ خوردن سیر سلولهای سرطانی را از بین می برد.
۱۸٫ مصرف سیر مقدار کلسترول خون را پایین میآورد و مقدار LDH را کاهش می دهد. مقدار مصرف سیر برای این منظور ۳۰ گرم در روز است. جالب است که با مصرف سیر در چند ماه اول، مقدار کلسترول ممکن است بالا رود؛ زیرا کلسترول از داخل نسوج خارج شده، داخل خون می شود و از آن جا دفع گردد. بعد از اینکه کلسترول به حالت طبیعی رسید، باید روزی نصف سیر خام مصرف کرد تا مقدار آن افزایش نیابد.
۱۹٫ خوردن سیر از سرطان جهاز هاضمه جلوگیری می کند.

مضرات

سیر با آن که خواص بسیاری دارد، باید به حد اعتدال مصرف شود و زیاده روی در مصرف آن در بعضی اشخاص موجب سردرد، ضعف چشم می شود. آن ها که معده ضعیف دارند و به طور کلی سیستم هاضمه شان ضعیف است، نباید در خوردن سیر افراط کنند.افرادی که گرم مزاج هستند، طبق توصیه ابن سینا حکیم ایرانی، باید سیر را بپزند یا از سیر ترشی استفاده کنند.اشخاصی که دارای فشار خون پایین هستند و همین طور کسانی که آلرژی دارند، نباید از سیر استفاده کنند.برای پختن سیر پس از پوست کندن، آن را به مدت سه دقیقه بخار دهید.

منبع:

پایگاه اطلاع رسانی پزشکان ایران
نسیم وحی :: شهریور ۱۳۸۵، شماره ۱

باکس شناور "همچنین ببنید"

خلوت‌نشینی

خلوت‌نشینی

اِعْتِكاف یا خلوت‌نشینی، مصدر باب افتعال از ریشه «عَ کَ فَ» به معنای محبوس‌کردن و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *