
به ما ملّت تفهيم کردند که ما مى توانيم خودمان کار کنيم؛ خودمان تلاش کنيم؛ خودمان بسازيم؛ خودمان قاعده ى سازندگى و توليد و مصرف را – که همان فرهنگ ماست – بنيان گذارى کنيم. ما بايد اين را در همين دوران سازندگى هم به کار بگيريم.
علمدار اسلام
امروز هم در دنيا اسلامى که با ظلم و زورگويى درافتد و چپاول گرى و فساد را محکوم کند، وجود دارد. اين اسلام بايد در انتظار دشمنى ابرقدرت ها و امريکا و صهيونيست ها و کمپاني هاى غارتگر عالم و سلاطين فاسد و رؤساى مفسد امروز دنيا باشد. روزى که ما پشت سر حضرت امام خمینی رحمةالله علیه عزيز و علمدار اسلام ناب، شعار هاى اسلام واقعى را مطرح مىکرديم، مىدانستيم که دشمن ها و قدرت ها و ابرقدرت ها در مقابل ما صفّ آرايى مى کنند. در صدر اسلام هم همين گونه بود. آن روزى که يهودي ها و منافقان و کفار و مشرکان، اطراف مدينهى پيامبر را محاصره کردند و جنگ احزاب و خندق را به وجود آوردند، مؤمنين واقعى گفتند: هٰذا ما وَعَدَنَا اللَّهُ وَرَسولُهُ؛ اين، چيز تازه ايى نيست. خدا و رسولش به ما گفته بودند که بد ها و شرير ها و فاسد ها عليه شما هم دست خواهند شد.(*) بنابراين، آن ها چون صدق وعدهى الهى را ديدند، ايمانشان قويتر شد. هرجا که اسلام واقعى آشکار شد، اگرچه قدرت هاى خبيث و پليد در مقابل آن صفآرايى کردند، اما انسان هاى پاک و دل هاى مطهر و روح هاى صاف و فطرت هاى پاک و ناآلوده، با همه ى توان و وجود از آن حمايت کردند.
- چرا صد ها ميليون مسلمان در سرتاسر عالم، به خاطر درگذشت يک انسان، اين طور عزادار و داغدار شدند؟
- چرا ۱۰ميليون انسان عزادار در ايام رحلت حضرت امام خمینی رحمةالله علیه کرد پيکر مطهر آن بزرگوار جمع شدند و آن گونه بر سر و سينه ى خود مى زدند؟
محبوبيّت حضرت امام خمینی رحمةالله علیه ما به خاطر چه بود؟ جواب، يک کلمه است: به خاطر اسلام. حضرت امام خمینی رحمةالله علیه خود آن بزرگوار اين نکته را به ما ياد داد و خود او به ما فهماند و تأکيد کرد که به خاطر اسلام، خدا دل ها را متوجّه انقلاب و رهبر و ملّت ايران کرد.آن چيزى که به پا ها و دل هاى شما قوّت داد، تا بتوانيد راه هاى طولانى را طى کنيد و به اينجا بياييد، اسلام ناب و مدافع مظلوم و ناسازگار با ظالم بود. اين اسلام است که دل ها را جذب و جمع مى کند و نيرويى عظيم و شکستناپذير به وجود مى آورد. راز اصلى همين نکته است، که ما بايد آن را درست درک کنيم و هميشه به ياد داشته باشيم. (۱)
معلّم انقلاب
بعد از انقلاب، انقلاب و معلّم انقلاب – که حضرت امام خمینی رحمةالله علیه بزرگوار ما بود – به ما ملّت تفهيم کردند که ما مى توانيم خودمان کار کنيم؛ خودمان تلاش کنيم؛ خودمان بسازيم؛ خودمان قاعدهى سازندگى و توليد و مصرف را – که همان فرهنگ ماست – بنيان گذارى کنيم. ما بايد اين را در همين دوران سازندگى هم به کار بگيريم. ما هرگز به داشته هاى ديگران پشت نمى کنيم. هر کسى هرچه دارد؛ چه علم، چه امکانات، چه تکنولوژى و موجودى فنى او – وقتى که ناگزير باشيم – اگر بتوانيم همه ى آن ها را در خدمت هدف هاى خودمان قرار بدهيم، لحظه يى دريغ نخواهيم کرد. ما همه ى اين ها را بايستى وسيله و پلى براى جوشيدن استعداد سازندگى از درون کشور قرار بدهيم. هرجا که مى توانيم در داخل کشور توليد کنيم، بايستى اين را بر استفاده ى از مصنوعات خارجى ترجيح بدهيم. هر چيزى که در داخل کشور توليد مىشود، براى ما مبارکتر از مشابه خارجى آن است؛ حتّى اندکى بهتر از آن که از دست ديگرى و دروازه ايى از دروازه هاى کشور وارد بشود. (۲)
پانویس:
*. وَلَمّا رَأَى المُؤمِنونَ الأَحزابَ قالوا هٰذا ما وَعَدَنَا اللَّهُ وَرَسولُهُ وَصَدَقَ اللَّهُ وَرَسولُهُ ۚ وَما زادَهُم إِلّا إيمانًا وَتَسليمًا؛ (امّا) مؤمنان وقتی لشکر احزاب را دیدند گفتند: «این همان است که خدا و رسولش به ما وعده داده، و خدا و رسولش راست گفتهاند!» و این موضوع جز بر ایمان و تسلیم آنان نیفزود.(سوره مبارکه الأحزاب آیه ۲۲)
۱٫ فرازي از بيانات مقام معظّم رهبري در مراسم بيعت روحانيون و مسئولان و مردم استان هاي فارس، هرمزگان، شهرهاي قزوي، تاکستان و …. ۲۱/۴/۱۳۶۸
۲٫ فرازي از بيانات رهبر معظّم انقلاب اسلامي در ديدار با وزير، جمعي از مسئولان و کارشناسان وزارت نفت و … ۱۲/۹/۱۳۷۰
منبع:
پايگاه اطلاع رسانى دفتر مقام معظّم رهبرى(دام ظلّه الشّريف)؛http://www.leader.ir/tree/index.php?catid=71&nodeid=14024