چهارشنبه , ۲۵ مهر ۱۳۹۷
خانه / آیین زندگی / شیرین تر از قند
شیرین تر از قند

شیرین تر از قند

شیرین تر از قندشیرین ترین مادّه جهان قند نیست! بلکه عصاره میوه ایی است با حداقل ۳۰۰برابر شیرین تر از قند که این مادّه از موادی است که به تازگی جایگاه ویژه ای در صنایع شیرین پیداه کرده و پروتئینی از عصاره Monc به نام توماتین Thaumatin است. در واقع متشکل از انواع اسیدهای آمینه سلول پروتئین طبیعی و با روش فیزیکی، به طور خالص از دانه های گیاهی آفریقایی، به خصوص کشور سودان به دست می آید. نام این گیاه کاتمف Katemfe و یا در زبان محلّی میوه قرمز معجزه ساز نام دارد که به طور کلی قابلیّت کشت در مناطق گرم را دارا است. این گیاه اولین بار توسط شخصی به نام دانیل در سال ۱۸۵۵ کشف شد که در واقع معرفی یک میوه قرمز رنگ به عنوان شیرین کننده ای قوی بود. در حال حاضر توماتین به عنوان شیرین ترین ماده در جهان شناخته شده است قدرت شیرینی آن به حدود ۲۰۰۰-۲۵۰۰برابر محلول ۸ تا ۱۰درصد ساکاروز می رسد که خود می تواند تحوّل بزرگی در صنایع شیرین ایجاد کند چرا که با استفاده از این ماده به خاطر اثر شیرین کنندگی بالایی که دارد، مصرف قندهای مختلف دیگر به میزان قابل توجّهی کاهش می یابد. توماتین در واقع یک سلول پروتئینی است که اثر شیرین کنندگی بالایی دارد و به خاطر همین پروتئینی بودن حدود ۴کیلوکالری در گرم انرژی تولید می کند، که البته به خاطر حضورش در صنایع غذایی به عنوان یک شیرین کننده جنبه های پروتئینی و کالری زایی آن در نظر گرفته نمی شود.

نظرات، انتقادات و … را در بخش دیدگاه‌ها با ما مطرح و مطالبتان را به  ادمین : @yomnaadmin  ارسال فرمایید.

تلگرام

در تلگرام همراه با ما t.me/Yomna_ir

منبع:

سازمان پژوهش و برنامه‌ريزی آموزشی شبکه ملی مدارس ایران رشد

باکس شناور "همچنین ببنید"

چه مى دانى!

چه مى دانى!

عبوس شد، روی ترش کرد، با اخم چهره درهم كشيد و روى گردانيد. تحويل نگرفت از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 − پنج =